Fettuccine s hříbky

Doba přípravy: Do 30 minut

Počet porcí: 2

Suroviny

  • menší, tvrdší hříbky 12 ks
  • těstoviny fettuccine 4 klubka
  • čerstvý rozmarýn 2 snítky
  • čerstvý tymián 2 snítky
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • česnek 4 stroužky
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • máslo 1 lžíce
  • parmezán
  • olivový olej

Postup: Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10–12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.

Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jako stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut.

K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila.

Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citronovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat a štědře postrouhat parmezánem.