Kuřecí na kačenkách
Ingredience:
- 400 g kačenek
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 20 g másla
- 1 cibule
- sůl
- lžička sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky nebo 2 lžičky Solamylu
- čerstvý libeček
Postup:
Kačenky důkladně očistíme, nožičky pokrájíme, kloboučky necháme vcelku.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme nakrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl a chvilku zprudka opékáme. Když je maso opečené ze všech stran, přidáme kačenky, dosolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podle potřeby můžeme podlít, ale kačenky obvykle pustí vody až až. Na závěr rozmícháme mouku nebo Solamyl v troše studené vody a zahustíme jím šťávu. Ještě chvíli povaříme, asi 5 minut stačí.
Posypeme nasekaným čerstvým libečkem a podáváme s rýží.