Kuřecí na kačenkách

Ingredience:

  • 400 g kačenek
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 20 g másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • lžička sladké papriky
  • 2 lžíce hladké mouky nebo 2 lžičky Solamylu
  • čerstvý libeček

Postup:

Kačenky důkladně očistíme, nožičky pokrájíme, kloboučky necháme vcelku.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme nakrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl a chvilku zprudka opékáme. Když je maso opečené ze všech stran, přidáme kačenky, dosolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podle potřeby můžeme podlít, ale kačenky obvykle pustí vody až až. Na závěr rozmícháme mouku nebo Solamyl v troše studené vody a zahustíme jím šťávu. Ještě chvíli povaříme, asi 5 minut stačí.

Posypeme nasekaným čerstvým libečkem a podáváme s rýží.