Jarní kačenková polévka s kapáním
Ingredience:
- 400 g kačenek
- 50 g másla
- 1 cibule
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- mražený nebo čerstvý hrášek
- sůl
- pepř
- 1 vajíčko
- 4 lžíce polohrubé mouky
- pažitka
Postup:
Kačenky očistíme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme kačenky, osolíme, chvilku opečeme a poté, co kačenky pustí vodu, dusíme asi 10 až 15 minut. Podušené kačenky zalijeme vodou, můžeme přidat i trochu drůbežího vývaru. Vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu.
Mezitím si rozklepneme vajíčko, osolíme a rozšleháme s polohrubou moukou na těstíčko. To lijeme do polévky přes hrubé struhadlo, můžeme si pomoct lžící. Vaříme až je zelenina měkká, těsně před koncem přidáme hrášek a ochutíme čerstvě mletým pepřem.
Ozdobíme pažitkou a podáváme.