Jarní kačenková polévka s kapáním

Ingredience:

  • 400 g kačenek
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • mražený nebo čerstvý hrášek
  • sůl
  • pepř
  • 1 vajíčko
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • pažitka

Postup:

Kačenky očistíme a nakrájíme na kolečka.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme kačenky, osolíme, chvilku opečeme a poté, co kačenky pustí vodu, dusíme asi 10 až 15 minut. Podušené kačenky zalijeme vodou, můžeme přidat i trochu drůbežího vývaru. Vsypeme nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu.

Mezitím si rozklepneme vajíčko, osolíme a rozšleháme s polohrubou moukou na těstíčko. To lijeme do polévky přes hrubé struhadlo, můžeme si pomoct lžící. Vaříme až je zelenina měkká, těsně před koncem přidáme hrášek a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

Ozdobíme pažitkou a podáváme.