Houbová pizza

Doba přípravy: Do 2 hodin

Počet porcí: 2 pizzy

Suroviny

Na těsto na dvě pizzy:

  • teplá voda 300 ml
  • čerstvé droždí 1/2 kostky
  • med 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • mouka 450 g
  • Na náplň:
  • mozzarella 250 g
  • sušené nebo čerstvé houby 500 g
  • cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika 1 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • vejce 2 ks
  • olivový olej 5 lžic
  • čerstvý tymián

Postup:

Těsto na pizzu si připravte tak, že do teplé vody dejte droždí a med. Nechte stát na teplém místě, dokud kvásek nevzejde (nezačne bublat). Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte se solí. Postupně přilévejte vzešlý kvásek a těsto vařečkou zpracujte. Přikryjte utěrkou a nechte 1–2 hodiny na teplém místě vykynout.

Těsto rozdělte na dva díly. Každý z dílů rozválejte do kulaté formy na pizzu.

Jednu cibuli nakrájejte najemno a na jedné lžíci oleje zpěňte na pánvi. Přidejte houby a najemno nastrouhaný česnek. Houby vařte několik minut. Okořeňte a osolte.

Mozzarelu nakrájejte na tenké plátky a rozložte na pizzu. Po celém obvodu posypte pizzu houbovou směsí.

Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte na pizzu.

Okraje pizzy potřete olejem a zbytkem oleje pokapte střed pizzy.

Pizzu pečte asi 8 minut. Poté doprostřed pizzy rozklepněte vejce a pečte dalších 7 minut nebo dokud nejsou okraje pizzy dozlatova.

Před podáváním posypte pizzu tymiánem.