Zapečené brambory s houbami

Doba přípravy: Do 1 hodiny

Počet porcí: 4

Suroviny

  • hřiby, hnědé a bílé žampióny a suchohřiby – od každého 50 g
  • šalotka 2 ks
  • trochu čerstvého estragonu
  • brambory 500 g
  • čerstvě namletý pepř 1 špetka
  • zakysaná smetana 70 g
  • vývar 50 ml
  • nastrouhané lískové oříšky 1 lžíce
  • nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
  • nasekaná sušená rajčata 1 lžíce
  • sýr (např. madeland) 50 g

Postup:

Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem.

Ořechy a sušená rajčata rovnoměrně rozmístěte na povrch. Nastrouhaný sýr nasypte po celé ploše povrchu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.