Zapečené brambory s houbami
Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Suroviny
- hřiby, hnědé a bílé žampióny a suchohřiby – od každého 50 g
- šalotka 2 ks
- trochu čerstvého estragonu
- brambory 500 g
- čerstvě namletý pepř 1 špetka
- zakysaná smetana 70 g
- vývar 50 ml
- nastrouhané lískové oříšky 1 lžíce
- nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
- nasekaná sušená rajčata 1 lžíce
- sýr (např. madeland) 50 g
Postup:
Houby důkladně očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Na jemno nasekejte šalotky a estragon. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Houby, bramborové plátky, nasekané šalotky a estragon vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smíchanou smetanou s vývarem.
Ořechy a sušená rajčata rovnoměrně rozmístěte na povrch. Nastrouhaný sýr nasypte po celé ploše povrchu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.