Teplý houbový salát
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny
- hlíva ústřičná
- řapíkatý celer
- mrkev 1 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 snítka
- bobkový list 1 ks
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na dresink:
- balzamikový ocet
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup:
Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.
Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte olivový olej, balzamiko, citronovou šťávu, sůl a pepř. Houby pokapejte dresinkem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresinku.