Teplý houbový salát

Doba přípravy: Do 30 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

  • hlíva ústřičná
  • řapíkatý celer
  • mrkev 1 ks
  • šalotka 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • tymián 1 snítka
  • bobkový list 1 ks
  • bazalka
  • oregano
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na dresink:

  • balzamikový ocet
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.

Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte olivový olej, balzamiko, citronovou šťávu, sůl a pepř. Houby pokapejte dresinkem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresinku.