Steak s hříbkovým máslem

Doba přípravy: Do 30 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

Na steak:

  • steak z telecí kýty 2 ks
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • rozmarýn 3 větvičky
  • máslo 50 g
  • sušené hříbky 2 lžíce

Postup:

Máslo s hříbky: houby namočte přes noc a druhý den uvařte doměkka. Sceďte a posekejte nadrobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh fólie a dejte vychladit.

Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě odležet minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany je minutu a půl opékejte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.

Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.

Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.