Steak s hříbkovým máslem
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny
Na steak:
- steak z telecí kýty 2 ks
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 3 větvičky
- máslo 50 g
- sušené hříbky 2 lžíce
Postup:
Máslo s hříbky: houby namočte přes noc a druhý den uvařte doměkka. Sceďte a posekejte nadrobno. Vmíchejte do změklého másla, utvořte váleček a zabalte do fresh fólie a dejte vychladit.
Maso vyndejte z lednice a nechejte ho při pokojové teplotě odležet minimálně 30 minut. Troubu rozehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete a potřete olejem. Rozpalte litinovou pánev. Do rozpálené pánve položte steaky a z každé strany je minutu a půl opékejte. Poté po půl minutách steak opečte i z bočních stran. Pánev vložte do trouby na asi 7–8 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
Do výpeku vložte tymián, nakrájený česnek a oříšek másla s hříbky a zredukujte obsah.
Podávejte s hříbkovým máslem a opečenými brambory.