Smažené houby – Funghi fritti

Doba přípravy: Do 30 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

– na smažené houby:

  • čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo směs hub) 400 g
  • kukuřičná mouka 100–200 g
  • vejce 2 ks
  • olej na smažení (nejlépe slunečnicový nebo arašídový)
  • sůl

– na salát:

  • salát (doporučujeme směs až pěti druhů salátu s dubáčkem, rukolou a červenou čekankou) 500 g
  • rajčata 150 g
  • na zálivku:
  • extra panenský olivový olej 100 ml
  • citron 1 ks
  • kvalitní med
  • vlašské ořechy

Postup:

Tenčí plátky hub obalte v kukuřičné mouce a z obou stran osmažte. Provoní celou kuchyň a budou propečené dozlatova.

Panenský olivový olej nalijte do mísy, přidejte k němu citronovou šťávu a lžičku medu. Vlašské ořechy nasekejte na tenčí nudličky. Zálivku šlehejte metličkou do chvíle, až „zežloutne“. Podle chuti ji osolte.

Promíchejte ji se salátem (nejlépe jen tak mezi prsty). Salát ozdobte rajčátky a smaženými houbami a ihned neste na stůl.