Slaný závin s balkánským sýrem a zeleninou

Na 1 závin potřebujete: 1 balení chlazeného listového těsta, 1 malou cuketu, 1 menší červenou papriku, ½ lilku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 lžičku nasekaného rozmarýnu, 200 g balkánského sýra, 1 lžičku nasekaného tymiánu, 1 vejce na potření, sůl, pepř, olej

Postup: Cuketu a lileknakrájejte na kolečka, rozložte na talíř, posolte a nechte asi půl hodinyvypotit. Cibuli nakrájejte na hrubo, papriku na širší proužky, česnek na kousky. Balkánský sýr nadrobte nebo nakrájejte na kousky. Z lilku a cukety papírovým ubrouskem setřete přebytečnou tekutinu. Pak plátky nakrájejte na poloviny. Na oleji krátce orestujte cibuli, pak přidejte lilek, cuketu i papriku.

Vše chvíli opékejte, osolte, opepřete a nakonec vmíchejte bylinky, sýr a česnek. Směs nechte vychladnout. Pak ji rozložte na plát listového těsta. Zatočte a okraje k sobě pevně přimáčkněte, aby se náplň při pečení neuvolnila. Závin potřete rozšlehaným vejcem, na několik místech propíchněte vidličkou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Tip: Do závinu můžete přidat i hrst černých oliv.