Sedlácká bramboračka

Doba přípravy: Do 1 hodiny

Počet porcí: 4

Suroviny

  • brambory 4 ks
  • malá cibule 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • malý celer 1 ks
  • sušené houby 2 hrsti
  • česnek 2 stroužky
  • hladká mouka 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • kmín 1 špetka
  • bobkový list 4 ks
  • čerstvá majoránka 1/2 hrsti
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • čerstvý chléb

Postup:

Nejprve namočte houby do litru horké vody.

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte.

Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.

Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.

Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.

Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.