Sedlácká bramboračka
Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Suroviny
- brambory 4 ks
- malá cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- malý celer 1 ks
- sušené houby 2 hrsti
- česnek 2 stroužky
- hladká mouka 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- kmín 1 špetka
- bobkový list 4 ks
- čerstvá majoránka 1/2 hrsti
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- čerstvý chléb
Postup:
Nejprve namočte houby do litru horké vody.
V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte.
Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.
Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.
Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.