Pečínka na česneku s houbami

Doba přípravy: Do 2 hodin

Počet porcí: 4

Suroviny

  • vepřová krkovice vcelku 1 kg
  • sádlo 1 lžíce
  • cibule 1 kus
  • česnek 2 palice
  • lesní houby 2–3 hrsti
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup: Maso osolte, opepřete a dejte spolu se sádlem, nahrubo nakrájenou cibulí a celým překrojeným česnekem do remosky nebo do trouby

Podlijte sklenkou vody a pečte asi 1 hodinu. Občas zkontrolujte, zda se všechna šťáva nevypekla. Pokud ano, podlijte vždy trochou horké vody a maso přelévejte výpekem.

K téměř měkkému masu přidejte nakrájené houby a společně pečte ještě asi 30 minut, až bude maso měkké. Podávat ho můžete s rýží, čerstvým chlebem či bramborami nebo knedlíky. Doplňte čerstvým zeleným salátem.