Pečínka na česneku s houbami
Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 4
Suroviny
- vepřová krkovice vcelku 1 kg
- sádlo 1 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 palice
- lesní houby 2–3 hrsti
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup: Maso osolte, opepřete a dejte spolu se sádlem, nahrubo nakrájenou cibulí a celým překrojeným česnekem do remosky nebo do trouby
Podlijte sklenkou vody a pečte asi 1 hodinu. Občas zkontrolujte, zda se všechna šťáva nevypekla. Pokud ano, podlijte vždy trochou horké vody a maso přelévejte výpekem.
K téměř měkkému masu přidejte nakrájené houby a společně pečte ještě asi 30 minut, až bude maso měkké. Podávat ho můžete s rýží, čerstvým chlebem či bramborami nebo knedlíky. Doplňte čerstvým zeleným salátem.