Omeleta s houbami a mozzarellou

Doba přípravy: Do 1 hodiny

Počet porcí: 4

Suroviny

  • vejce 6 ks
  • čerstvé houby 300 g
  • mozzarella 2 balení
  • suché bílé víno 1/2 skleničky
  • extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • muškátový oříšek
  • česnek 1 stroužek
  • pažitka

Postup

Houby očistěte a podélně nakrájejte. Pět minut restujte ve větším množství extra panenského olivového oleje spolu se stroužkem česneku. Zalijte bílým vínem a mírně povařte, až se tekutina odpaří. Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky. V misce vidličkou mírně našlehejte vejce, žloutky rozbijte, ale do bílků je zamíchejte pouze velmi lehce, aby se omeleta při smažení příliš nevzdouvala.

Na pánvi rozpusťte oříšek másla, přidejte čtvrtinu rozšlehaných vajec a dvě minuty smažte při střední teplotě. Poté do středu omelety přidejte čtvrtinu hub a čtvrtinu mozzarelly a omeletu přeložte do tvaru půlměsíce. Nechte smažit při mírné teplotě ještě tři minuty. Stejně pokračujte i při přípravě dalších tří porcí. Omeletu podávejte teplou a posypanou pažitkou.