Houbové lasagne
Na 4 porce potřebujete: 1 balení lasagní, 1 dávku bešamelové omáčky, 1 konzervu loupaných rajčat, 300 g žampionů, 2 snítky rozmarýnu, 1 cibuli, 2–3 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého kmínu, 400 g kuřecích prsních řízků, sůl, pepř, olej na smažení, 2 mozzarelly
Postup: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájené houby, kmín a opečte je. Vmíchejte prolisované stroužky česneku, rozmarýn a směs ještě krátce opečte. Vyberte ji z hrnce a ve výpeku opečte na malé kousky nakrájené maso. Přidejte loupaná rajčata, houbovou směs a omáčku ještě krátce povařte. Osolte, opepřete a stáhněte z ohně.
Na dno pekáčku dejte nejdřív vrstvu houbové směsi, pak bešamel a vrstvu těstovin. Postup ještě několikrát opakujte, poslední vrstva bude opět z lasagní. Navrch dejte plátky mozzarelly a lasagne pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Tip:Navrch lasagní můžete místo mozzarelly dát zakysanou smetanu promíchanou s nastrouhaným parmezánem.