Houbové flíčky
Na 4 porce potřebujete: 500 g fleků, rostlinný olej, 300 g bílého zelí, 1 cibuli, 200 g čerstvých hub, sůl, pepř, drcený kmín, 3 vejce, asi 50 ml mléka
Postup: Fleky uvařte podle návodu na obalu doměkka. Sceďte je a promíchejte s olejem, aby se neslepily. Zelí nakrájejte na čtverečky a na dvě minuty vložte do vroucí vody, poté sceďte. Troubu zapněte na 200 °C. V hluboké pánvi na oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, potom vložte na kousky nakrájené houby, sůl, pepř a kmín a duste zhruba 10 minut doměkka. Houbovou směs smíchejte se zelím a fleky a přendejte do vymazaného pekáčku. Vejce prošlehejte s mlékem – vše jimi zalijte a asi 25 minut zapečte dozlatova.
Postup: Fleky uvařte podle návodu na obalu doměkka. Sceďte je a promíchejte s olejem, aby se neslepily. Zelí nakrájejte na čtverečky a na dvě minuty vložte do vroucí vody, poté sceďte. Troubu zapněte na 200 °C. V hluboké pánvi na oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, potom vložte na kousky nakrájené houby, sůl, pepř a kmín a duste zhruba 10 minut doměkka. Houbovou směs smíchejte se zelím a fleky a přendejte do vymazaného pekáčku. Vejce prošlehejte s mlékem – vše jimi zalijte a asi 25 minut zapečte dozlatova.