„Dršťková“ polévka z růžovek

Doba přípravy: Do 30 minut

Počet porcí: 4

Suroviny

  • klobouky růžovek, oloupané čím více, tím lépe
  • větší cibule 1 ks
  • sádlo
  • hladká mouka 3 lžíce
  • sladká a pálivá paprika cca 1 vrchovatá lžíce
  • špetka drceného kmínu
  • majoránka
  • čerstvě mletý pepř
  • česnek 3–4 stroužky
  • vývar 1 a 1/2 l
  • sůl

Postup: Na sádle orestujte cibuli, vmíchejte mouku a upražte jíšku. Přisypejte papriky, promíchejte a zalijte chladným vývarem.

Jíšku dobře rozmíchejte a nechte 15 minut provářet. Pak vhoďte nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.

Nakonec přidejte rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vařte už jen posledních 5 minut.