„Dršťková“ polévka z růžovek
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny
- klobouky růžovek, oloupané čím více, tím lépe
- větší cibule 1 ks
- sádlo
- hladká mouka 3 lžíce
- sladká a pálivá paprika cca 1 vrchovatá lžíce
- špetka drceného kmínu
- majoránka
- čerstvě mletý pepř
- česnek 3–4 stroužky
- vývar 1 a 1/2 l
- sůl
Postup: Na sádle orestujte cibuli, vmíchejte mouku a upražte jíšku. Přisypejte papriky, promíchejte a zalijte chladným vývarem.
Jíšku dobře rozmíchejte a nechte 15 minut provářet. Pak vhoďte nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
Nakonec přidejte rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vařte už jen posledních 5 minut.